25 Mayıs 2013 Cumartesi

Masajcı Köleler

Okulda masajcı kölelerim var artık benim. Öğrencilerim beşinci sınıf yani on - on bir yaşındalar. Bu yaşlarda çok kıskanç oluyorlar. Biri güzel bir şey yaparsa hemen öteki de yapmak istiyor. Dün bir tanesi "Öğretmenim size masaj yapayım." dedi. Ardından üç kız öğrencim daha "Ben de yapayım." diye yerinden kalkarak yanıma geldi. Birdenbire etrafımı masajcılar sarıverdi. Bir tanesi "Beyin masajı ister misiniz?" dedi. Kafamı ele aldı. Bir tanesi sırtıma yapmaya karar verdi. Kalan ikisi de ellerimi aldı. Hepsi birden masaj yapmaya başladılar. Yavrularım. Çok tatlıydılar. Bendeki zevke bakın. Bir anda masaj salonuna gelmiş gibi oldum. Bir de hoş sohbetler. Benimle tatlı tatlı muhabbet ettiler. Ben de mıncıklanmaktan mayıştım. Sınıfta uyuyacaktım neredeyse :)
Canlarım benim sizi çok seviyorum. 
Öğretmenliğin en güzel, beni bağlayan yanlarından biri de bu. Çok masum oluşları. Çok saflar ve bu saflıklarını yansıtmaktan çekinmiyorlar. İçlerinden geldiği gibiler. Bana masaj yapmak istediler ve yaptılar. Sarılmak isteyen geliyor sarılıyor. Kız, erkek fark etmiyor. Daha o ayrım kafalarında çok net değil. Erkek öğrenci de olsa geliyor bir şey diyor ve sarılıyor. Bu da bana enerji ve güç veriyor. Sürekli pozitif enerji aldığınızı düşünün. Sizi de mutlu eder di mi:) 
Bazı sınıfların enerjisi yüksek oluyor. Oraya girdiğinizde sizi öyle bir karşılıyorlar ki üzgünseniz moraliniz düzeliyor. Moralim bozuksa o gün çok dersim olsun istiyorum çünkü öğrencilerim beni iyi ediyor. Yoksa düşün düşün zaman geçmiyor, tam tabiriyle kafayı yiyorsun!

Legocu Babanın Legocu Kızı Olur

Bu bir zürafaaaa...

Ada da babası gibi legolarla oynamayı çok seviyor. Hep kule yapardı. Bugün bunu yaptı ve "Bakın zürafa yaptım." dedi. Biz de çok mutlu olduk. Sanırım denk geldi ama gerçekten zürafaya benzeyen bir şeyi adıyla söylemesi çok hoşumuza gitti...

Büyüyor mu ne? ! :))


Önemli Not: Bu yazıyı dört beş ay önce yazdım fakat yayınlayamadım. Neden mi? Sebebini tam olarak bilmiyorum ama blogger sayfamdan bazen fotoğraf yükleyemiyorum dolayısıyla yazılarım bu aralar biraz gecikiyor. Bu yazımı da sizinle paylaşmayı çok istiyordum. Gecikme için affınıza sığınıyorum efem :) 

 Sağlıcakla Kalın... :)